Thursday, February 23, 2017

Life latelyPoslednji post na ovom blogu bio je objavljen na moj rođendan koji je bio pre više od 10 dana. Međutim nakon njega usledili su neki zdravstveni problemi koji su me sprečavali da uopšte budem za računarom. Prvo sam imala temperaturu uz još neke manje probleme poput glavobolje i kašlja, ali kada sam to preležala, dobila sam konjuktivitis sa kojim još uvek muku mučim. Tako da bi te stvari bile uzrok mog odsustva, ali opet priznajem da imam manjka inspiracije i da zaista ne znam o čemu bih pisala, tako da vas molim da dajete neke predloge u komentarima, jer bi mi mnogo značilo.


Ali okrenimo se pozitivnijim stvarima koje su se dogodile ovog meseca. Prva i najveća bi definitivno bila proslava mog 17. rođendana. Rođendan sam proslavila u udobnosti svog doma zajedno sa najbližim prijateljima i sa slobodom mogu reći da mi je to bilo najbolji rođendan ikada! Malo sam se plašila da ćemo se odvojiti u grupe (jer nas je bilo 15) ili da će se neko dosađivati, ali svi su (kako kažu) se lepo proveli, tako da mi je neizmerno drago. I čak iako mi je taj provod ono najlepše kod ovog rođendana, opet moram pomenuti poklone jer su bili toliko sentimentalni. Origami pingvin, pastelno roze grickalica za nokte, kaktus i rajf za kosu sa rogom jednoroga napravljen od psećih pelena (da, dobro ste pročitali) samo su neki od predivnih stvari koje sam dobila i ono što me najviše oduševljava jeste što sve to ima svoju vrednost i što su sve te stvari birane i pravljene sa velikom pažnjom. Tako da se ovim putem (iako znam da niko od njih neće pročitati ovo) zahvaljujem svima što su svojim prisustvom pre svega, ulepšali taj dan, a i moj život uopšte :)) Naravno, ne smem da izostavim sve divne želje koje ste mi vi ostavili na prethodnom postu (OVDE), zaista hvala vam mnogo!


Početkom meseca sam takođe posetila bioskop i gledala La La Land. Sigurna sam da su svi do sada gledali ili bar čuli za ovaj film pošto je postao jako popularan u poslednja 2 meseca. Svesna sam da ću sada zvučati veoma pretenciozno i hipsterski, ali moram da kažem da sam zapravo planirala da gledam ovaj još pre nego što se oko njega digla ovolika prašina. Zašto? Pa tokom 2015. sam gledala jako mnogo filmova (ozbiljno, mislim da sam svakog meseca išla min. jedanput u bioskop), pa sam početkom 2016. gledala koji filmovi treba da izađu pa sam izabrala one koji meni deluju najzanimljiviji i među njima se našao i La La Land.
Ja nisam fan mjuzikala (gledala sam možda 3, među kojima računam i High School Musical), ali mi se ovaj jako dopao. Muzika u filmu je odlična i način na koji je snimljen je prelep. Priča sama po sebi nije originalna (devojka upoznaje momka, zaljubljuju se i njihova veza čini ceo film), ali opet ne bih baš rekla da je ovaj film samo romantični. On takođe podstiče mlade umetnike i sanjare da budu uporni i da ne odustaju od svojih ciljeva koliko god oni delovali nedostižni. I taj aspekt filma mi se najviše dopada, pogotovo što i sama težim da se bavim umetnošću. Ali da li ovaj film zaslužuje tolike nominacije i nagrade koje dobija? Mislim i da i ne. Na primer, što se tiče Oskara, neke kategorije mislim da zaslužuje (najbolja slika/glumica/muzika...), ali opet da li baš svih 14? Ne bih rekla. Sve u svemu, kada se sumiraju utisci, svima bih savetovala da pruže ovom filmu šansu. Nije isključeno da se nekima neće dopasti (ima zapravo mnogo takvih), ali svakako mislim da će se svima barem neki aspekt filma (bila to muzika, gluma, kinematografija...) dopasti.

Sad kada ubrzamo vreme na sadašnjost i poslednjih nedelju dana, ja sam bolesna. Nisam išla u školu od petka. Za to vreme mi je konjuktivitis mi je bio u najgorem stanju - oči su me konstantno pekle i svrbele i svako jače svetlo mi je smetalo. Tako da sam za to vreme samo mogla biti na telefonu, ali i to je bilo ograničeno. Tako da sam većinu vremena provodila čitajući. Pročitala sam jednu lektiru (Čiča Gorio) i jednu knjigu (od mnogih) iz moje kućne biblioteke koja je bila nepročitana. Za to vreme sam takođe malo promenila raspored knjiga na polici. Sve pročitane sam poređala na polici po bojama duge, a one nepročitane sam smestila u jednu kutiju (koju možete videti dole). Kada sam ih odovojila, videvši da ih ima čak 10, pomislila sam možda da tim knjigama posvetim čitav post. Stoga recite mi šta vi mislite o tome - da li bi vas zanimalo da vidite tako nešto?I sada, počelo je drugo polugodište što će u neku ruku biti smrt za mene. Veliki deo aprila neću biti u školi tako da do tada moram naučiti čitav program iz violine. Maj će biti sezona koncerata, a jun ispita. U junu ću imati kolokvijum iz harmonije, solfeđa, klavira, kamerne muzike i violine, tako da me to čini poprilično nervoznom. Opet, na meni je samo da počnem sa radom odmah kako bih posle bila mirna (mada znajući mene, većina ovih stvari će biti spremana u 5 do 12). Ali jedino čemu se trenutno nadam jeste da se što pre oporavim. 
Nadam se da je sa vama sve dobro, da vam je ovaj mesec lepo protekao i da ste se, vi koji ste bili na raspustu, odmorili.

8 comments:

 1. Draga nadam se da ti je sad bolje i srećan rođenadan sa zakašnjenjem ♥
  Već dugo hoću da odgledam La la land ali me manjak vremena sprečava u tome.

  Die with memories,not dreams

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa evo lečim se još uvek, ali hvala :) Imaš sve preporuke za La la land od mene :D

   Delete
 2. Nisam ti čestitala rođendan na vreme, ali evo sad ću! Srećan rođendan, draga! Neka ti ova sedamnaesta godina bude najlepša do sad. Ostani divna. <3
  Uh, ti si uvek u nekim prehladama, koliko primećujem, haha. Brzo ozdravi.:))

  introvertna-holandjanka.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala mnogo!! Pa dobro primećuješ haha, hvala ti :)

   Delete
 3. Brzo ozdravi! Zelim ti da te sve sto te je zakacilo prodje. :*
  La la land sam gledaka i smatram da film nije prespektakularan koliko se o jjemu govori, ali zaista je sjajno odradjen i krije istinitu poruku. I da, vokeka bih da citam o 'neprocitanoj kutiji' :D
  Teen Queen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :)
   Slažem se za La la land, stvarno jeste dobar film, ali se oko njega digla malo veća prašina nego što je potrebno.
   Što se tiče 'nepročitane kutije' uradiću takav post, samo je pitanje vremena :)

   Delete
 4. Brzo ozzdravi!
  čula sam zaista mnogo lepih stvari o La La Land-u, ali nikako da ga pogledam. Svaljam ga na svoju listu odmah sada! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Definitivno pogledaj La la land što pre, mislimda će ti se dopasti. Hvalaa :))

   Delete