Friday, August 26, 2016

Back to school TAG

Zdravo svima! Danas sam tu sa svojim poslednjim back to school postom za ovu godinu. Znam da ih nije bilo nešto puno, ali mislim da sam uspela da se dotaknem svega. Ako niste u toku s svim tim postovima evo liste, pa ako ste zainteresovani pogledajte:

- Giveaway
- Formiranje rutine za školu
- Stvari koje bih volela da sam znala na početku srednje škole
- Beleške 101

Sad radim Back to school tag za koji me je tagovala Katarina sa bloga Introvertna Holanđanka, tako da joj se ovim putem zahvaljujem. Pa da ne bih dužila, evo kako glase moji odgovori:
1) U koji razred krećeš ove godine?
Ove godine krećem u drugu godinu srednje škole :)

2) Kog dana ti počinje škola?
Kao i uvek počinje prvog septembra, što ove godine pada na četvrtak. Mada mi moramo da odemo do škole 31. avgusta da uzmemo raspored.

3) Da li si imala domaći za raspust i jesi li ga uradila?
Pa ako u domaći mogu da svrstam vežbanje stručnih predmeta onda da i ne. Da, vežbala sam glavni predmet i ne nisam vežbala solfeđo i teoriju :/

4) Šta ćeš obući prvi dan škole?
Iskreno nemam pojma. Verovatno pantalone, neku bluzu/majicu i patike. Ali ako bude lošije vreme, možda obučem džemper. Ne opterećujem se kada je u pitanju šta ću obući u školu tako da mi je svejedno.

5) Koje časove imaš ove godine?
Opšti: srpski, engleski i italijanski jezik, istoriju, fizičko vaspitanje, veronauku i informatiku i računarstvo
Stručni: glavni predmet (violinu), kamernu muziku, orkestar, čitanje s lista, klavir, solfeđo, harmoniju, muzičke oblike, istoriju muzike i sociologiju
Biće veselo ove  godine :D *screams internally*

6. U koliko sati ležeš/ustaješ za vreme škole?
Obično ležem oko 23. A kad je u pitanju ustajanje sve zavisi kada mi počinju časovi, ali najčešće ne počinju pre 9, pa se trudim da ustajem u 6.30 (mada se zbog izležavanja budim tek sat vremena kasnije -.-")

7) Šta ti je najstresnije kod škole?
Raspoređivanje vremena definitivno. Pošto sam u školi uglavnom po ceo dan, neke domaće zadatke moram obavljati dok sam još uvek u školi, ponekad i instrument vežbam dok sam tamo. A opšte predmete učim samo vikendom, jer tokom nedelje retko kad imam vremena. Tako da ponekad nemam vremena da odvojim za neke vannastavne aktivnosti.

8) Da li si srećna što se vraćaš u školu?
Uprkos broju predmeta i stresa koji sam prethodno navela, da. Jeste teško, ali ja volim da učim i stičem novo znanje iz oblasti koje me zanimaju tako da mi to i ne predstavlja toliki problem. Plus okružena sam osobama koje (manje-više) imaju isto mišljenje  i profesorima koji su jako dobri pedagozi (ne svi naravno) tako da više ne mogu tražiti :) Plus smorio me je raspust

9) U kom razredu si počela da se šminkaš?
Sad u drugom srednje tek x)
Naravno kada to kažem mislim uopšteno, ali ne za školu. Iskreno, mrzi me da odvajam vremena ujutru samo kako bih se našminkala a i smatram da nema potrebe da se šminkam za školu.

10) Da li nosiš torbu ili ranac?
Ranac. Torbu (onako preko ramena) sam nosila u petom i šestom razredu osnovne i samo su mi iskrivile kičmu još više, tako da nikada više!

11) Omiljeni predmet?
Od opštih jako volim srpski jezik, jer obožavam književnost, a i profesorka je odlična i veronauka, jer me zanima religija (iako nisam posebno religiozna osoba) i profesor je jedan od najpametnijih ljudi koje sam ikada upoznala u životu!
Od srtučnih volim violinu naravno i mislim da će mi se od novih predmeta dopasti istorija muzike (ali to tek treba da vidim) :)

12) Predmet koji mrziš?
Engleski samo zbog iritantne profesorke koja je u potpunosti ne zainteresovana za nas. Srećom znam dobro engleski tako da ne moram da se brinem kada je u pitanju učenje. O da i istoriju. To je predmet koji nisam volela ni u osnovnoj, jedini koji sam bubala zato što me jednostavno nikada nije zanimao. Sad znam da ćete se svi zapitati zbog prethodnog odgovora: "Ali ako ne voliš istoriju, kako ćeš onda voleti istoriju muzike?" Pa ja ne volim da učim o istoriji ratovanja što se uglavnom i uči na časovima istorije. Jedina oblast u istoriji koja me je zanimala je humanizam i renesansa, a to je vezano za umetnost tako da...definitivno sam više za umetnost nego rat!


13) Uobičajeni raspored u školi?
Obzirom da je moja škola jako specifična, to uvek varira ali daću vam primer od prošle godine:
Ponedeljak: dvočas violina u 12 // 13.30 razredni čas// 14.15 veronauka // veliki odmor 15 min. // 15.20 dvočas biologija // 17.00 solfeđo
Utorak: 11.00 teorija muzike // pauza od 11.45 do 13.30 // 13.30 fizičko vaspitanje // 14.20 engleski jezik // pauza od 15.05 do 17.30 // 17.30 kamerna muzika // 18.30 - 20.00 orkestar
Neću vam pisati dalje ali to zaključak je da sam imala dane kada mi je sve vezano kao u ponedeljak i dane kada bih imala manje časova ali bi sve bilo odvojeno pauzama koje traju po nekoliko sati. Ako traju po 2-3 sata, onda bih imala vremena da se vratim kući, ali ako traju manje od 2h onda bih ostajala u školi. I to je ono što sam rekla da mi je najstresnije raspoređivanje vremena. Ali okej, navikne se čovek brzo :) Nešto što je isto kao i usvakoj školi je da jedan čas traje 45 min i da su svi razdvojeni pauzama od po 5 minuta. I imamo velike  odmore koji traju po 15 minuta (ujutru od 9.05 do 9.20 // popodne od 15.05 do 15.20), mada ih i ne računamo ponekad ako imamo ove dugačke pauze.

14) Omiljena stvar kod škole?
Odlično društvo i sticanje znanja :)

15) Kako rasporediš školu, porodicu, prijatelje i internet?
Iskreno nikako. Od navedenog škola mi je na prvom mestu što znam da je za neke nezamislivo, ali tako je kod mene. Porodicu retko i viđam pošto sam u školi dobar deo dana (ponekad ceo dan) plus oni imaju svoj posao, ali naravno kad se ugrabi prilika sednemo i pričamo. Što se tiče prijatelja to je malo komplikovano. Moji neki najbliži prijatelji iz škole uglavnom nisu iz mog grada već putuju, tako da ih retko kad viđam vam škole, a sa najbližim prijateljima van škole teško mogu da uskladim vreme jer oni imaju svoje obaveze kao i ja tako da ih jako retko viđam :( A za internet se uvek ima vremena ^^


I time završavam ovaj tag. Želim još jednom da se zahvalim Katarini što me je tagovala i ne zaboravite da pogledate njene odgovore OVDE.
Ja tagujem sledeće osobe:

Anu -> DREAMER
Višnju -> Pametno dete
Anu  -> Teen Queen

Nadam se da će odraditi ovaj tag. Naravno, ako bilo ko od vas želi da uradi ovaj tag, slobodno i ne ustučavajte se da mi date do znanja da ste ga uradili, jer bih volela da vidim vaše odgovore. 12 comments:

 1. Lijep izgled bloga, prije svega. Zanimljiv tag, pridružila sam se tvom blogu ako želiš pogledaj moj. :)

  http://adnnaacorner.blogspot.ba

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joooj hvala ti, baš mi je drago da ti se sviđa :D Naravno da ću pogledati :)

   Delete
 2. I ja sam takođe danas uradila ovaj tag. :) Tvoji odgovori su jaako zanimljivi, uživala sam čitajući. ^_^

  http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 3. Jao, kako zanimljivi odgovori. Interesantni su mi, jer uopste nisu raspored i predmet kao kod mene. Odlican post! <3

  introvertna-holandjanka.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa da, raspored i generalno rad moje škole se dosta razlikuje od rada gimnazije i ostalih srednjih škola. Meni je isto bilo zanimljivo čitajući tvoj post, eto nisam znala koje sve predmete imaju turistički tehničari :) Hvala što si me tagovala, bilo mi je zabavno odgovarati na ova pitanja :D

   Delete
 4. Mnogo mi se dopao post! Moji rasoredi su potpuno drugačiji i svidja mi se što sam naučila nešto i o drugim školama. Tvoji odgovori su fantasični, jako opširni i lepi.

  Poseti i moj blog i uclani se ako ti se svidja smoothieglam.blogspot.com, napisala sam post iste teme

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno! Pa moglo bi se reći da je moja škola specifična tako da su potrebni opširni odgovori kako bih sve dobro objasnila x)

   Delete
 5. Hvala mnogo na nominaciji, evo upravi pisem post :D
  novi sam ti clna
  super si odradila ova jtag ♥

  ReplyDelete
 6. Mnogo mi se svidja izgled bloga! :) Tag je bio divan.Novi sam clan!♥

  ksenijinkutak1.blogspot.rs

  ReplyDelete