Saturday, May 14, 2016

Evrovizija


Kao što verovatno već znate, u toku je poznato muzičko takmičenje -  Evrovizija.

Koncept ovog takmičenja? Pa, države Evrope (i nekom logikom Izrael i Australija) se takmiče za najbolju pesmu i nagrada je....mesto gde će se ista stvar održati sledeće godine? Da, to skroz opravdava činjnicu da je sve monotono i namešteno.

Verujem da se zaključili da nisam fan Evrovizije.
Naravno, to nije uvek bilo tako. Negde do petog/šestog razreda sam stvarno volela Evroviziju i stalno sam je gledala. Ne znam zašto iskreno...možda zato što deluje zabavno? Pa, jako moguće, jer zabava i jeste jedna od glavnih namera ovog takmičenja. U potpunosti stojim iza toga da je zabavno gledati Evroviziju, ali shvatati je nešto ozbiljno i unositi se....ne baš. 
Sve pesme su maltene iste (pop, dens, elektronika i jakoooo loš disko) i SVI pevaju na engleskom! Mene to izuzetno nervira! Zar nije bolje da svako peva na svom maternjem jeziku i time pokaže lepotu svog jezika i kulture? Pa i ne baš, obzirom da mnoge zemlje imaju predstavnike koji uopšte i nisu odatle (Selin Dion i Švajcarska??). Realno gledano sve je prilično politički nastrojeno i muzika je čak i najmanje bitan faktor.

Ipak bilo je i dobrih pesama. Neke koje su se meni svidele:

To su neke pesme kojih se sećam još uvek i da su mi se svidele, tako da nije sve crno, može se naći dobre muzike....ili moglo je.

Pa to je moj stav o Evroviziji. Večeras je "veliko finale" i Srbija i Hrvatska su prošle. Meni su obe pesme meh, ništa posebno, ali svakako želim sreće i jednoj i drugoj predstavnici. Nadam se da ovim izjavama nikog nisam uvredila obzirom to mi to nije bio cilj. Želela bih da saznam i vaše mišljenje, tako da komentarišite :) 


3 comments:

  1. Ja volim da je gledam ali smatram da jeste sve namesteno,ove godine su mi se svidele Bugarska i Hrvatska,i zao mi je sto nisu pobedile (jedna od nih ).Tako,da u neku ruku sam i srecna sto se zavrsilo :)

    ReplyDelete
  2. Meni je samo zanimljivo da čujem koju pesmu (zadnje 2-3 godine nisam gledala, ali bih na YT-u preslušala pesme), a što se tiče glasanja i ostalog, nisam zainteresovana. Meni se iskreno ove godine niko nije baš dopao, možda Češka?? Ne znam, na kraju krajeva nije ni bitno :)

    ReplyDelete
  3. Nominovana si za neki tag na mom blogu (andjelinkutak2000.blogspot.com).

    ReplyDelete