Tuesday, March 22, 2016

Buđenje
Plače mi se.

Juče sam se vratila kući nakon 3 dana provedenih u Pragu.
Ah, prelepi, prelepi Prag.
Ljudi moji, ja vama ne mogu da opišem koliko je taj grad predivan! Kultura, arhitektura, istorija...hrana ^^
Još šlag na tortu, tu lepotu sam iskusila sa prijateljima. Čak iako smo otišli u vreme ispitivanja i sveg tog haosa oko škole, uspeli smo da to zanemarimo i sve te probleme ostavimo za sobom na tih nekoliko dana.

Kao što rekoh, u Pragu sam provela 3 dana, ali uz to i 1 dan u Drezdenu koji je takođe predivan (mislim, Nemačka...). I uz ta 4 dana uzmimo i 2 dana u putu i juče što sam odsustvovala iz škole kako bih se odmorila od puta, nije me bilo nedelju dana.
Danas kad sam se pojavila u školi dogodila se najčudnija stvar - svi su mi govorili da sam se prolepšala.
Meni to bilo krajnje čudno i pre bih rekla da je suprotno, obzirom da mi se u međuvremenu na licu pojavilo puno crvenila i bubuljica, a i jela sam jako, jako JAKO PUNO!
Ceo dan me je to čudilo i iskreno mi ni sada nije u potpunosti jasno, ali srećna sam.
Ti komplimenti koje sam danas dobila na svoj fizički izgled su me uistinu usrećili i ulepšali mi dan.
Odmah da napomenem da nikada pre nisam imala problem sa svojim izgledom, ali nikada ne bih bila u potpunosti zadovoljna i uvek bi morala da istknem sve svoje mane i nepravilnosti. Stoga bih se trudila da ne pridajem previše značaja izgledu, jer kako kažu "Daleko od očiju, daleko od srca". Tako da su mi ti komplimenti puno značili.

I pre par sati, shvatih da zapravo izgledam isto.

Ne znam šta me je to činilo drugačijom danas u odnosu na prethodnu nedelju, ali na isti izgled sam dobila komplimente koje pre nisam i to me je činilo ispunjenom i zadovoljnom sobom. Tako da sam shvatila da ima mesta za napredak i to ne samo kad je u pitanju izgled. 
Ne mogu samo oslanjati sa komplimente koje retko kad i dobijam, već moram samu sebe usrećiti i na neki način prihvatiti, jer ako ne prihvatim samu sebe kako će to drugi učiniti.
Stoga sam odlučila da sa promenom krenem što pre, sto je već sutra. Pre sam uvek za ovakve stvari govorila "Krećem od ponedeljka" ali više nema bespotrebnih odlaganja i izgovora.
Mislim da sam napokon spremna da načinim ovaj korak.


22.03.2016. - dan kada sam se probudila

3 comments:

  1. Odličan post!Prijavi se na internacionalno darivanje:


    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/ ------> INTERNATIONAL GIVEAWAY

    ReplyDelete
  2. Izgleda da ti je doslo do srca i da si shvatila.Podržavam te.Probudi se,i rasiri krila.Poleti♥

    ReplyDelete