Sunday, January 17, 2016

Odd week"...Well this just happened..." je moja reakcija kada se setim prethodne nedelje. Toliko neočekivanih stvari se dogodilo, među kojima se neke koje mi se nikada pre nisu desile. Sad da li su pozitivne ili ne...pa ne bih znala da vam kažem...oboje?

Kao što mnogi već znaju, u Srbiji se u ponedeljak završio prvi deo zimskog raspusta i počela je škola ponovo. Uff...pa iskreno sam se plašila da se vratim, jer ništa, ali BAŠ NIŠTA nisam učila za raspust (malo sam vežbala solfeđo), a i violinu sam možda vežbala 3-4 puta. Jesam bila bolesna veći deo raspusta, ali ipak sam mogla više toga da uradim. A što je najgore, znala sam da će biti ocenjivanja kad krene škola. Na neki način ne volim da idem na ove kratke raspuste, jer se lako opustim i onda mi treba neko vreme da se osvestim i da počnem ponovo da radim. I to me iskreno malo zabrinjava. Mislim, šta ću da radim u kasnijem školovanju? Šta ako situacija bude ista? Okej ne, ne razmišljaj previše o tome, već se trudi da to ispraviš. To je neki glas razuma zar ne? Pa ti takvi glasovi teško dopiru do mene i to je još nešto što me donekle zabrinjava.
Ali dobro dosta o toj mojoj paranoji. Sad da pređemo na neke zanimljive stvari....zanimljive, ali krajnje neočekivane.
Pa ovako: u ponedeljak sam imala čas klavira i malo sam u početku pričala sa profesorkom (pošto meni uglavnom pola časa prođe na "ćaskanje" sa profesorkom) i ona je odjednom pomenula kako želi da me, zajedno sa jednim drugom, pošalje na takmičenje dua...."???" je bila moja prva reakcija, jer sam bila prilično začuđena zašto bi mene, koja klavir sviram svega 4 meseca poslala na takmičenje, dok u klasi ima učenike koji sviraju 2, pa i 4 godine. Naravno bila sam jako prijatno iznenenađena i prihvatila sam da idem, jer što da ne? Nikako neće škoditi, a znam da će biti korisno iskustvo. Mada nema više vežbanja klavira svaki drugi dan po pola sata...oh well.
I da, kompozicija koju ćemo da sviramo je "In the Hall of the Mountain King" od Edvadra Griga...molim? Ne zvuči poznato? Evo dole pa poslušajte i sigurna sam kad čujete da će te odmah prepoznati.


Još neke dobre vesti su da imam zaključno pet iz fizike! Ja nikad, ali NIKAD nisam imala zaključenu peticu iz fizike (u šestom razredu, ali poklonjeno na veću), a i osnovnoj sam za tri godine učenja fizike samo jednom dobila peticu! Tako da ovo je veliki uspeh za mene :)
I da, dobili smo (napokon) novi program za orkestar i jedna od kompozicija je tema iz serije "Game Of Thrones" (link da poslušate).

A sad neke "loše" vesti...
Pa pre svega loše sam uradila test iz muzičkih instrumenata tj. nisam ga loše uradila, već sam neke stvari pogrešno napisala npr. umesto Kremona, ja sam napisala Kremon...da znam moron sam -.-"
I žešće sam se izblamirala na času odeljenske zajednice:
Razredni je proveravao ocene iz teorije i kada je video koliko su loše onda nam je svima grupno postavljao neka pitanja. Sad ja nisam bila nešto zabrinuta pošto imam pet, ali kada je postavio jedno pitanje (neću ga pisati, jer verovatno nećete razumeti), ja sam bila ubeđena u nešto svoje i rekla sam nešto skroz pogrešno i što je najgore, bila sam ubeđena da sam u pravu i kada sam ukapirala da je to bilo skroz pogrešno svi, pa i razredni su počeli da se smeju....Daaa...nikada se nisam toliko izblamirala...sad mi je bezveze više da se pojavljujem kod njega na časove, pošto će on od sledeće godine da mi predaje harmoniju, a osnova za dobru harmoniju je dobra teorija, za koju sada znam da i ne znam baš najbolje ;_;


Svi mi kažu da se ne brinem pošto niko nije ni pogodio i da je moj problem što sam pogrešno protumačula pitanje i tako to, ali ja sam i dalje šokirana....just no...

Pa u redu, mislim da je to dosta nepovezanih čudnih prisećanja za jedan dan. Nadam se da vas nisam smorila previše. Ako jesam žao mi je, ali ima još jedna stvar sa kojom verujem da vam ispiram mozak: NE ZABORAVITE NA Q&A! Znam, pretvaram se u papagaja koliko puta sam ovo ponovila, ali ovaj put želim da stvarno bude raznolik, sa dosta pitanja pošto se bliži godinu dana od kako sam napravila blog!
I da verujem da ste primetili sa strane jedan gadget koji je currently reading. Pa to sam stavila zato što u poslednje vreme puno čitam, pa da vas ne bih stalno pitala da li da radim recenziju, da jednostavno imate dato sa strane knjigu, pa ako nekog od vas zanima recenzija, da mi slobodno javite. Nadam se da je ovo korisno, ja smatram da jeste.

To bi bilo to za danas i vidimo se uskoro. Pošto će kao što sam napomenula uskoro godišnjica bloga, da li želite nešto posebno da vidite? Zapravo, ja sam i planirala da uradim nešto posebno, ali mislim da je bolje da mi vi predložite, šta god biste želeli da vidite :)

2 comments:

  1. Skoro sam otkrila voj blog, pre mozda mesec dana.Moram ti reci da me tvoj blog nije pridobio nikakvim fascinantnim dizajnom ili slikama, vec iskrenoscu kojom pises.Veoma mi se dopada tvoj blog i dosta me podsecas na sebe dok citam tvoje postove :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno! To mi je i cilj, da pišem postove sa kojima se mogu i drugi poistovetiti donekle. Hvala još jednom, stvarno mi puno znači :)

      Delete