Sunday, September 6, 2015

Kako iskoristiti slobodno vreme? - iCat kamp
Ovaj post radim za iCat kamp i stvarno sam uzbuđena, jer je danas prvi dan! Ako ne znate šta je to, umesto da vam ja objašnjavam, samo posetite blog iCat i biće vam jasno. Mislim da je ideja super i da na taj način mnogo blogera može proširiti krug čitalaca, a i svi koji vole da prate blogove mogu otkriti neke nove koji im se svide.

Pa, to bi bilo to sa moje strane. Nadam se da će vam se ovaj post dopasti i želim sreću svim blogerkama koje su se prijavile!


Ok, mislim da je vreme da rezimiramo čitavu situaciju sa slobodnim vremenom, pa neka je stavimo u ovakav kontekst: Škola je počela i slobodnog vremena će biti sve manje. Tako da je u takvim trenucima, slobodno vreme jedna jako, jako vredna stvar. I šteta je da se protraći na....ok ne mogu dati primer, pošto svako ima različita mišljenja i ono što bi meni delovalo kao gubljenje vremena, drugima možda i ne bi.
Ali u svakom slučaju, tu sam da vam dam neke ideje kako da iskoristite vaše slobodno vreme u zavisnosti od toga koliko vremena imate. Pa da počnemo:

#1 Malo slobodnog vremena (do sat vremena)

 ~ Prošetajte - nakon dugog dana u školi ili napornog učenja, lepo je izduvati se malo u prisustvu prirode i jednostavno malo aktivirati se i odvojiti se od svih briga bar na kratko. Ako imate neki park ili neki malo mirniji predeo u gradu, mislim da je bolje otići tamo, nego šetati se po centru, gde je dosta bučno(bar u mom gradu). Pored toga, fizička aktivnost je dobra za zdravlje.
~ Odgledajte epizodu omiljene serije - ako ste tip osobe koja je zaluđena serijama (poput mene), onda to slobodno vreme možete uložiti u to da gledate vašu omiljenu seriju. Sad u zavisnosti od trajanja jedne epizode serije koju vi pratite, možete odgledati jednu ili više epizoda. Ako gledate anime, serije sa Diseny-ja ili još neke koje imaju trajanje od prosečno 20-25 minuta, onda možete odgledati i 2-3 epizode. Ali ako gledate seriju od oko 45 min. onda možete odgledati samo jednu(ako tražite neke dobro serije možete pogledati ovaj post). Naravno tu takođe ulazi u obzir i količina slobodnog vremena. Međutim ovo i ne bi nešto previše savetovala, jer ako ste kao ja i odgledate mnogo više epizoda i izgubite pojam o vremenu, možete napraviti mnogo problema zapostavivši obaveze.
 ~ Meditacija - ovo možda zvuči čudno, ali od skoro sam mnogo počela da se interesujem u astrologiju, horoskop i tako te stvari u koje spada i meditacija (znam, čudna sam). Ali nemate pojma koliko to zapravo opušta i pomaže da razbistrite misli, ako radite kako treba naravno. Možete potražiti više informacija na internetu. Takođe možete nabaviti mirišljave štapiće i eterična ulja, ako stvarno želite da se uživite. Ja sam pakovanje od 20 velikih mirišljavih štapića platila 100 dinara.
 ~ Bojanke - crtanje takođe ulazi u obzir, ali nismo svi mi umetničke duše. Međutim, to ne znači da ne možemo biti umetnici. U knjižarama poput Lagune i Vulkana imaju da se kupe bojanke za odrasle i stvarno su predivne. Ima dosta interesantnih dizajna i baš deluju zanimljivo za popunjavanje.


#2 Više slobodnog vremena (par sati)

~ Nađite se sa prijateljima - kada imamo više slobodnog vremena, ja sam za to da se rade neke stvari u grupi, jer ćete se kasnije od obaveza retko kad viđati. Možete otići u bioskop ili na sok ili samo se nađite kod nekoga kući i ispričajte se. Dokle god ste u prisustvu prijatelja, sigurno ćete naći nešto što bi želeli da radite, samo se dogovorite.
 ~ Naučite jezik - ovo takođe može biti interesantno (ako vas jezici zanimaju naravno). Ne mora to biti novi jezik, već možete samo usavršiti strani jezik koji već pohađate u školi (nemački, francuski, italijanski, španski, ruski). Savetujem vam da posetite sajt Duolingo.com. Tamo imate ponuđeno mnoštvo jezika koje možete učiti od samog početka, i jako je korisno. Takođe možete gledati serije, filmove ili dokumentarce na tom jeziku, kako bi čuli kako zvuči. 
 ~ Uradite neki DIY - na internetu svuda kruže razni DIY projekti koji mogu, ne samo da nas zabave, već i budu od koristi. Možete napratiti nakit, dekoracije za vašu sobu, pa čak i odeću! Možete naći razne videe na YouTube-u ili slike na Pintrest-u i raznim blogovima.

Nadam se da vam su vam se dopale moje ideje i da ćete moći da ih primenite sad kada je škola počela. Ne zaboravite da pogledate postove ostalih blogerki koje su se prijavile. Srećno svima :D

4 comments:

 1. hvaaaala ti na ovome ,zaista ste me učinili sretnom svi koji ste se prijavili zapravo ja sam jako oduševljena tvojim postom,stvarno si ovo uradila što se kaže "svojski"...znaš sada si me malo zainteresirala za meditaciju,to nikada nisam probala,mogla bih malo da istražim i onda da se počnem baviti s tim ,jer mi treba nešto za opuštanje ,uh ..a vezano i za jezike,ja sam veliki ljubitelj učenja novih jezika tako da će mi ova stranica jako pomoći...odličan post,stvarno si ga odlično odradila <333
  i hvala još jedanput <3
  -emma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala meni? HVALA TEBI! Drago mi je što ti se dopao post, stvarno sam htela da obuhvatim neke malo "čudnije" načine da se iskoristi to slobodno vreme. Veruj mi, meditacija je neverovatna, radim je jedno možda nedelju dana i nekako se mnogo bolje i pozitivnije osećam, stvarno pomaže. A i što se tiče ovog sajta, ja sam se prijavila za italijanski (pošto sam ove godine u srednjoj dobila to kao drugi strani jezik) i mogu da kažem da sam stvarno brzo pohvatala neke stvari, tako da je i to jako korisno :))

   Delete
 2. TI SI NAJBOLJA BLOGERKA IKAD

  ReplyDelete