Monday, August 31, 2015

August 2015 Recap


  Ola!

Verujem da ste već uveliko primetili da je dizajn bloga malo drugačiji...ok ne baš "malo". Ne znam...onaj dizajn mi je bio nekako dosadan i imala sam problema sa postavljanjem slika, pa rekoh što da ne? Da li vam se dopada?

U svakom slučaju i avgust je prošao i samim tim raspust (osim za one koji žive u Hrvatskoj, blago vamaaa). Škola počinje i bilo bi glupo da pitam jeste li spremni, ali ipak: Jeste li spremni? Pošto ja uopšte nisam! Ozbiljno ništa od pribora nisam kupila :"D Ali ok, ima se vremena... 
U svakom slučaju, vreme je za još jedan recap post pa da počnemo:


#1 MTV VMAs 2015MTV VMAs...verujem da je ovo bio spektakl meseca. A i kako ne bi, pored svega što se izdešavalo. Od zajedničkog nastupa Nicki Minaj i Taylor Swift pa sve do poslednjeg nastupa Miley Cyrus, koji je, volela bih da kažem, šokirao javnost, ali ništa više nije čudno kada je u pitanju Miley. Najupečatljiviji delovi večeri su bili: premijera Taylorinog spota za pesmu "Wildest Dreams", Nickino prozivanje Miley (zbog izjave koju je dala New York Times-u), plač Justina Biebera u sred nastupa i Kanye West se nadmeće za predsednika 2020 (???). 
U svakom slučaju, još jedna dodela nagrada, puna "dobre" muzike (šalim se, šalim se...donekle) i drame koja nikad ne prestaje.#2 Gitarijada, Love Fest, Beer Fest


Nije Exit jedini muzički festival. Ima tu još puno, ali neki veći koji su se održali u avgustu su "Gitarijada"(koja je počela u julu, ali se završila u avgustu pa sam je navela) "Love Fest" u Vrnjačkoj Banji i naravno "Beer Fest" u Beogradu. Svi ovi festivali su neverovatni i rado bi otišla na bilo koji od navedenih. Zapravo, moja sestra je išla na "Love Fest" a brat na "Beer Fest"..ali nisam ni ja zabušavala :) Naravno nisam išla na te festivale, već na jedan manji, "Street Art Festival" u Kraljevu i bilo je fantastično. Doduše išla sam samo jedan dan i izvođače koje sam videla su "Sharks, Snakes and Planes" i "Ritam Nereda".


#3 Dismaland


Da "Dismaland" ne Disneyland". "Dismaland" je privremeni projekat "street" umetnika Banksy-a koji prikazuje post-apokaliptičnu verziju Diznilenda. Nalazi se u Engleskoj i sadrži dela sa mračnim humorom i političkom kritikom. Zvanično je otvoren 21. avgusta i trajaće 5 nedelja. Meni je ovo zaista genijalna ideja! Možda se drugima ne dopada ovakva umetnost, ali ja volim kako je metaforično kroz neka dela prikazao probleme današnjeg društva. Krivo mi je što neću uspeti to nikada da vidim uživo, ali ko zna, možda se ponovi za par godina :)


 ***

|= MUZIKA =|


Pink Floyd - Comfortably Numb


Pink Floyd nikad nisam nešto posebno slušala, zapravo ni sada ih ne slušam ništa nešto više, ali ova pesma me oduševljava. Uvek se opustim kada je slušam i nekako ima taj "haunting" zvuk (ne znam kako da prevedem pa sam napisala na engleskom). U svakom slučaju, moja omiljena pesma od njih.


Lana Del Rey - Terrence Loves YouZaljubljena sam u ovu pesmu! Obožavam Lanu i jedva čekam da "Honeymoon" izađe (za one koje zanima, izlazi 18. septembra). Da budem iskrena, pesma "High By The Beach" mi se i nije baš nešto svidela, ali ova pesma mi je prelepa. Interesantno je to što je inspirisana pesmom David Bowie-ja "Space Oddity". Jednostavno prelepa pesma.


Manchester Orchestra - Virgin


Ovaj bend sam i otkrila sad u avgustu i ovo je prva pesma koju sam čula i oduševila sam se! Zvuk koji imaju ovoj pesmi, poruka koju šalju (nju sam više razumela gledajući video nego slušajući pesmu) jednostavno vau! Definitivno vam savetujem da ih preslušate i preporučujem još pesme "Simple Math" i "I can feel a hot one". Mislim da će vam se svideti ako volite muzičare poput Hoziera i sl.


Wrongchilde - Falling In Love Will Kill You ft. Gerard Way


Ovu pesmu sam takođe nedavno otkrila i oduševila sam se! Neprestano je slušam i mislim da, ako slušate indie ili pop muziku da će se i vama dopasti. Na kraju krajeva i da ne slušate tu muziku, vredi preslušati je. 


Oasis - Morning GloryOasis nikad nisam volela...dok nisam čula ovu pesmu. Mislim, pre sam čula samo "Wonderwall" i nije mi se dopala, ali kada sam čula ovu pesmu i još neke onda sam shvatila da sam pogrešila. Nisu mi oni sad neki omiljeni bend, ali mi se dopadaju mnogo više nego pre.Samo želim da pomenem da sam ove zadnje dve pesme čula preko sajta 8tracks. U suštini to je sajt gde možete otkriti novu muziku, tako što slušate plejliste koje su drugi sklopili, a i vi možete sklapati vaše. Meni je lično jako zanimljiv i puno nove muzike sam otkrila preko tog sajta (ima i aplikacija ako hoćete da je skinete na telefon).
To sam samo želela da podelim sa vama pošto sam postala opsednuta, pa vi pogledajte ako želite.

I evo kraj još jednog recap posta. Nadam se da vam se svideo.

No comments:

Post a Comment