Sunday, May 31, 2015

Postala sam tetka!


 Pre nego što počnem ovaj post, želim da se izvinim što nije bilo  postova. Jednostavno sam bila okupirana i pretrpana obavezama,  od prijemnog pa do same škole, porodice itd. Ali pošto sam  maturantkinja, za mene je zvanično raspust yay! Tako da će  postovi od sada biti redovniji.


A sada da pređemo na stvar...POSTALA SAM TETKA!
Dobro nije po prvi put (već imam dve sestričine), ali sada sam dobila sestrića! Jako sam srećna, ali imam osećaj da će čim malo poraste da mi dosađuje (znam da zvučim malo nezahvalno, ali sam zaista srećna). U svakom slučaju, u ovom postu želim da obrazložim zašto je biti  tetka, ujak ili stric super, zato što stvarno i jeste, znali to ili ne.


 Evo razloga zašto:

 #1 Poklanjate igračke koje roditelji ne žele da kupe
Bilo da su u pitanju igračke s zvucima, mikrofon ili druge  zanimacije koje baš ne prijaju ušima, a deca ih obožavaju, vam,a  su ruke odrešene pri kupovini. Možda ćete dobiti par kritika  roditelja, ali će vas mališani obožavati.

 #2 Lakše kažete "da"
- Roditelji imaju svoja pravila i "ne" ponekad stvarno znači ne. Ali  to ne važi za vas! Vi ćete lakše popustiti i častiti sladoledom,  lizalicom ili igračkom. Njihov osmeh i zadovoljstvo jednostavno  predstavljaju neprocenjivu nagradu.

 #3 Možete da izbegnete neprijatne obaveze
- Prihvatate da hranite, nosite ili uspavljujete dete, ali kada treba da  se promeni pelena, to lako možete odbiti.

 #4 Vaš san nije ugrožen
 - Za razliku od roditelja, vi nemate problema sa podočnjacima i  umorom. Spavaćete spokojno i pritom uživati u druženju sa  decom.

 #5 Bićete tu i za prve tajne
- Ako dete vaše sestre/brata ima poverenje u vas - bićete ponosni!  Bićete rame za plakanje i tu da posavetujete.

 #6 Imaćete izgovor za igru
- Ponekad se probudi dete u vama i poželite da izujete cipele  i potrčite po travi ili pesku. Sa mališanima ćete imati i tu  privilegiju, a oni će biti oduševljeni što će moći da sa vama  provedu vreme u igri.

  #7 Bićete njihov idol
 - S toliko igre i zabave bez ograničenja, bićete onaj  strava ujak/stric i kul tetka,  koji nisu strogi i dosadni kao roditelji koji stalno nameću  pravila.

~~~

Naravno neke od ovih stvari i  nisu uvek pozitivne, ali biti  stric, ujak ili tetka je zaista  najbolji posao na svetu.


 Nadam se da vam se post svideo i videćemo se uskoro.


No comments:

Post a Comment